Haber

528 milyonluk dev yatırım bu caddede!

ANKARA (İGFA) –Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başşehir trafiğini daha konforlu, güvenilir ve afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü, şiddetli yağmur sonrası biriken yağmur sularının rögarlarda taşmasına neden olan Etimesgut Gar Caddesi’nde kalıcı çözüm üreterek 3 ayrı noktada geniş deşarjlı yağmur suyu bordürleri üretti. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri bölgedeki inşaat, asfalt ve kaldırım bakım onarım çalışmalarını tamamlayarak caddeyi trafiğe açtı.

163 MİLYONLUK DEV YATIRIMLA ASKİ KISITLI ALTYAPI SORUNU

Yıllardır trafik sıkıntısının yanı sıra altyapı sorunlarının da yaşandığı Etimesgut İstasyon Caddesi’nde, 4 Ağustos’ta ilk kazmanın çarpmasıyla başlayan sel ve su baskını önleme çalışmaları tamamlandı.

ASKİ Genel Müdürlüğü büyük deşarjlı yağmur suyu bordür imalat çalışması kapsamında 3 ayrı noktada 6 kilometre atık su ve 4 kilometre yağmur suyu bordürü döşedi. ASKİ ekipleri ayrıca 19 noktada cadde ile caddenin kesiştiği noktada sel tuzağı adı verilen büyük ızgaralar, 58 noktada da küçük ızgaralar yerleştirdi. Dev bir yatırımla ortadan kaldırılan altyapı sorunu 162 milyon 994 bin 922 TL’lik maliyetle tamamlandı.

239 MİLYON TL İLE TAMAMLANAN BİLİM ÇALIŞMALARI

Etimesgut İstasyon Caddesi’nde yapılan kaldırım ve asfalt çalışmaları ile cadde daha konforlu hale getirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin gece gündüz yoğun mesai harcadığı asfalt ve yol işaretleme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar sırasında zarar gören ve mevcut sorunların olduğu kaldırımlar, Kaldırım İmalat ve Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından onarıldı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı toplam maliyeti 239 milyon 705 bin 12 TL olan asfalt, inşaat ve kaldırım işlerini tamamladı.

TOPLAM MALİYET 528 MİLYON TL

Etimesgut ve Sincan ilçelerinin kangrene dönen trafik sorunu köprüler, çok katlı kavşaklar ve yeni yollarla çözüldü. Büyükşehir Belediyesi, toplam uzunluğu 9 kilometre olan, 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşan İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar Projesini 126 milyon TL’ye tamamladı.

Alternatif Bulvar Projesi, ASKİ’nin altyapı çalışmaları ve Fen İşleri Başkanlığı’nın asfalt ve yol boyama işleri ile birlikte İstasyon Caddesi’ndeki imalatların toplam maliyeti 528 milyon 699 bin 934 TL oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye Geneli Hizmet veren Firmalar Burada !
Başa dön tuşu