Haber

Jet Fadıl davasında 601 kişiyi dolandırmaktan 2 bin 504 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SİNEM NAZLI DEMİR

“Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz’ün yargılandığı davada mahkeme, Akgündüz’ü 601 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle toplam 2 bin 504 yıl hapis ve 12 milyon lira para cezasına çarptırdı. 10 yıl sonra alınan kararla ilgili açıklama yapan mağdur aileleri, “Hırsızların önüne geçmek için bu dava örnek oldu. Bu davanın ibret olmasını diliyoruz.”

Fadıl Akgündüz ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında, İstanbul’da Capricecold Bayrampaşa ve Maldivler’de Capricegold Maldives isimli gayrimenkul projelerinden 614 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla açılan davanın son duruşması bugün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Suç Mahkemesi. Mahkeme; Akgündüz, 601 kişi hakkında “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerini dolandırmak” suçundan 2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 12 milyon 20 bin lira para cezasına çarptırıldı.

MAĞDUR AİLESİNİN AVUKATLARI CEZAIN UYGULANMASINI İSTEDİ

Duruşmaya bazı mağdurlar ve avukatları katıldı. Duruşmaya Fadıl Akgündüz’ün yeğeni tutuklu sanık Mehmet Salih Obut da katıldı. Fadıl Akgündüz ise Siirt 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Davacı ailelerin avukatları, daha önceki şikayetlerini tekrarladıklarını, sanıkların organize bir şekilde ailelere zarar verdiğini ifade etti. Avukatlar, sanıkların nitelikli dolandırıcılık kabahati işlediklerini söyleyerek sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

“HAKSIZ, SAĞLIĞIM KÖTÜ BİR YERE NAKLİYE EDİLMİŞTİR”

Duruşmada savunma yapan Fadıl Akgündüz, 2016 yılında verdiği savunmanın hala arkasında olduğunu söyledi. İfadelerinde bir sakınca olmadığını belirten Akgündüz, “Ticaret Bakanlığı müfettiş raporu yalanlandı. bu Bayrampaşa sayımızla ilgili projemiz de burada.3 milyar 200 milyon lira olarak belirlenen rakam ne kadar düşük olursa olsun yatırımcı şirketin bu projeye yatırım yaptığı ortaya çıktı.Yüzde 84’ü yatırımcı şirketin öz kaynaklarından yapıldı. Bu yatırımda müştekilerin payına baktığımızda yüzde 21 olduğunu görüyoruz.Mahkemenizin kararlarına saygı duyuyorum.Yaklaşık 19 aydır tutukluyum.Karaciğer hastalığım var, tedavim burada kesintiye uğradı. Ben masumum ve bunun tespit edileceğinden eminim. Haksız yere sağlığım bozuluyor. Yere iniyorum” dedi.

AKGÜNDÜZ’ÜN AVUKATLARI CEZADA HATA UNSURU OLMADIĞINI BELİRTTİ

Tutuklu sanık Mehmet Salih Obut, dava nedeniyle mevcut işini kaybettiğini ve dava üzerine iddiaya giren projenin gerçek sahibinin Fadıl Akgündüz olduğunu söyledi. Dolandırıcılık yapıldığını bilmediğini iddia eden Obut, “Beni tanıyanlar hukuk konusunda ne kadar hassas olduğumu bilirler” dedi.

Davaya konu olan projeye yatırım yapan aileler, “Biz vatandaşız, teşkilat gibi hazırlanıyorlar. Yargıyla birlikte sistemi uzatıyorlar. Şikayetçiyiz” dediler. Duruşmada söz alan sanık avukatları, hile hatasının temel unsurlarının oluşmadığını savundu. Kapsamlı bir bilirkişi incelemesi yapılmadığını öne süren avukatlar, mütalaanın hatalı verildiğini belirterek sanıkların beraatini talep etti. Savcı, sanıkların tutukluluk halinin devamına ilişkin mütalaasını yineledi. Son sözleri sorulan sanıklar Akgündüz ve Obut da beraatlerini istedi.

AKGÜNDÜZ 2 BİN 504 YILLIK 12 MİLYON LİRAYA KURULDU

Mahkeme, Akgündüz’ü “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerini dolandırmaktan” 601 kişi hakkında 2 bin 504 yıl 2 ay hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Heyet aynı suçtan Mehmet Salih Obut’a 2 bin 450 yıl hapis ve 11 milyon 760 bin lira para cezası verirken, sanıklar Avniye Obut ve İbrahim Obut’a 2 bin 445 yıl 10 ay hapis ve 11 milyon lira ceza verildi. her biri aynı suç için. 740 bin lira adli para cezası verdi. Para cezalarının 24 taksitte ödenmesine karar veren mahkeme heyeti, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutuklanma kararı ile Avniye Obut ve İbrahim Obut’un tutuklanma kararlarının devamına karar verdi. Mahkeme 6 sanığın beraatine karar verdi.

“ADALETE TEŞEKKÜR EDERİZ, BU DAVA ÖRNEK OLDU”

Mağdurlar ve avukatları, duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Aileler adalet sistemine teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı:

“10 yıllık davamız bugün sonuçlandı. Jet Fadıl’a müebbet hapis cezası verildi. Bizim için çok mutlu bir gün. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Adalete hamd ediyoruz, adalet yerini buldu. Hırsızların önüne geçmek için bu dava örnek oldu” . ders olur”.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu