İş

Kurumsal Veri İkilemini Çözmenin Yolu Güvenlikten Geçiyor

  Trend Micro’nun son araştırması, birçok yöneticinin güvenlik ve veri içgörüleri arasındaki ilişkiyi anlamadığını ortaya koyuyor

Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden biri olan Trend Micro tarafından yapılan küresel araştırma, etkili güvenliğin dijitalleşmeyi hızlandıracağını kabul etmelerine rağmen, birçok yöneticinin güvenlik ve bilgi içgörüleri arasındaki ilişkiyi göremediğini ortaya koyuyor.

“Veriye dayalı içgörüler, talebi karşılayan sürdürülebilir büyüme için giderek daha kritik bir temel oluşturuyor. Ancak bu veriler düzgün bir şekilde korunmadıkça, bu tür girişimler sağlam bir temel üzerine inşa edilmeyecektir,” dedi Trend Micro Tehdit İstihbaratından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jon Clay. “Dünyanın dört bir yanındaki yöneticilerin, büyüme planları için güvenliğin önemini fark etmelerinin ve CISO’ların daha ikna edici bir gerekçe oluşturmasının zamanı geldi.”

Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin şunları söyledi: Güvenlik ve bilgi içgörüleri arasındaki ilişki, işletmelerin günümüzün birbirine bağlı ve veri odaklı dünyasında başarıya ulaşması için büyük değer taşıyor. Etkili güvenlik önlemleri yalnızca hassas bilgileri korumakla kalmaz, aynı zamanda işletmelerin verilerinden değerli içgörüler elde etmelerini sağlayarak daha uygun kararlar almalarını ve genel performansı iyileştirmelerini sağlar. “İşletmelerin başarıya ulaşmak ve büyümeyi hızlandırmak için güvenlik ve bilgi içgörüleri arasında dikkat çekmesi gerekiyor.”

Trend Micro’nun dünyanın dört bir yanındaki iş karar alıcılarıyla yaptığı röportajlar, kuruluşların yüzde 61’inin bilinmeyen makroekonomik ve jeopolitik koşullar altında 2023’te gelir akışlarını çeşitlendirmeye acil ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir olduğunu ortaya koyuyor.

Yüzde 68’i bu yeni gelir kaynaklarının yaratılmasında bilgiye erişimin kilit rol oynayacağını belirtirken, büyük bir çoğunluk (yüzde 91) bilgiyi daha verimli kullanarak bir miktar maliyet tasarrufu sağlayabileceklerini belirtiyor.

Veri analitiği ve benzeri araçlar, kuruluşların pazar trendlerini belirlemesine, finansal varsayım senaryolarını yürütmesine ve daha pek çok şeye yardımcı olarak iş çevikliğini artırabilir.

Ancak, iş karar vericilerinin üçte birinden fazlası siber güvenlik ile bilgi içgörüleri arasındaki ilişkiyi anlamadıklarını söylüyor. Dahası, bu yöneticiler güvenlik ile hem yeni gelir akışları yaratma (yüzde 48) hem de maliyetleri düşürme (yüzde 55) arasındaki noktaları birleştiremiyor.

Ayrıca, yanıt verenlerin yarısından fazlasının kuruluşlarının mevcut güvenlik politikaları ve süreçlerinin bilgi siloları oluşturduğunu iddia etmesi de endişe vericidir. Veri içgörülerine yönelik projeleri fiilen baltalayabilecek bu durum, daha entegre ve platform tabanlı güvenlik yaklaşımlarına duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

Bazı yöneticiler hala ikna olmamışken, yaklaşık üçte ikisi güvenlik politikalarının dijitalleşme hızını artırabileceğine inanıyor.

Araştırma aynı zamanda güvenlik önlemlerinin olgunlaştığına dair kanıtlar da ortaya koyuyor. Karar verici seviyesindeki katılımcıların yaklaşık dörtte üçü, kuruluşun siber risk düzeylerini izlediğini ve raporladığını, üçte biri ise bunu iş riskinin bir ölçüsü olarak yönetim kuruluna bildirdiğini söylüyor.

Öte yandan, ankete katılanların yüzde 79’u kuruluşlarının dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak bir Siber İyileştirme Programına sahip olduklarını belirtiyor.

*Trend Micro, Sapio Research’ü 25 ülkede 250’den fazla çalışanı olan şirketlerde 2718 iş karar vericisini araştırmak üzere görevlendirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu