Haber

Meriç Living Park İzmirlilerle buluşmaya hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerel seçimler öncesi söylediği 35 Yaşayan Park projesi kapsamında Bornova’da bulunan Meriç Yaşayan Park, İzmirlilerle buluşmak için gün sayıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla bütünleşeceği “Yaşayan Parklar” oluşturma hedefi doğrultusunda, Bornova’da Meriç Yaşayan Park ile ilçeye bir yenisi daha yeşilleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Acil Durum Analiz Ekibinin çalışmaları kapsamında İzDoğa, İzbeton, İZSU, Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle inşa edilen Bornova’daki Meriç Yaşam Parkı, vatandaşlarla buluşacak. Kısa sürede İzmir halkının

Meriç, Serintepe ve Zafer mahallelerine yakınlığı ile büyük değer taşıyan Meriç Yaşam Parkı’nda futbol sahası, minyatür basketbol sahası, mahalle bahçesi, kütüphane, çayırlık alan ve taziye konutu bulunacak.

Mahalle sakinlerinin taleplerine göre planlandı.

Acil Durum Analiz Ekibi tarafından Meriç, Serintepe ve Zafer mahallelerinde yürütülen saha çalışması sonucunda Bornova’da Meriç Yaşam Parkı inşaatına başlandı. Acil Durum Analiz Ekibi kapı kapı dolaşarak mahalle sakinlerinin ihtiyaç ve isteklerini tespit etti.

Site sakinlerinin ihtiyaç ve isteklerine göre tasarlanan park, Bornova’nın Meriç, Serintepe ve Zafer mahalleleri ile Moda, Dokuma ve Şekerlemeciler (MTK) Kompleksi’ne hizmet verecek.

Futbol sahası açıldı

Meriç Living Park’ta bulunan futbol sahası İzDoğa tarafından hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından sahada çocuklara ücretsiz futbol kursları verilmeye başlandı. Vatandaşlar çocuklarıyla birlikte Meriç Yaşam Parkı’ndaki futbol sahasına gelerek ücretsiz ders kaydı yaptırabiliyor.

Parkın inşaatı bitmek üzere

Parka yerleştirilecek kütüphane ile İzmirlilerin kitaplara ulaşımı kolaylaşacak, çayırlık alanda piknik, yürüyüş gibi birçok aktivite yapılacak.

Parkta mahalle bahçesi de olacak. Bahçenin paydaşları olan İzmirliler ve dikim yerleri Acil Durum Analiz Ekibinin uyumu ile belirlenecek.

Mahalle sakinlerinin talebi üzerine bölgeye taziye evi de yapılacak. Meriç Yaşam Parkı yürüyüş yollarının yapım ve çevre düzenlemesi devam ediyor. Parkın kısa sürede İzmirlilerle buluşturulması amaçlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-ovacik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu