Haber

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Temel hedefimiz orduyu yerli ve milli teknoloji ile donatmak

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Yüzyılının başladığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılında orduyu yerli, milli ve son teknoloji harp teçhizatı ve mühimmatla donatmanın temel hedefleri olduğunu belirterek, “Böylece ordumuzun bugünün ve geleceğin muharebe ortamında etkinliğini ve caydırıcılığını daha da artırmak.” söz konusu.

TÜYAP’ta düzenlenen IDEF-2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Güler, alanında en büyük uluslararası organizasyonlardan biri olan fuarın bu yıl 16.’sının düzenlendiğini belirtti.

Savunma ve güvenlik konusunun ülkeler için her zaman büyük değer taşıdığına işaret eden Güler, “Bölgemizde ve dünyada çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızla ve sürekli değiştiği kritik bir dönemden geçiyoruz. Böylesine hassas bir ortamda milli güvenlik konusunun ve onun ayrılmaz bir parçası olan yerli ve milli savunma sanayisinin önemi her geçen gün artıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinin gelişmesi için hayata geçirilen milli teknoloji atılımı ile bu alanda yerlilik ve millilik oranının yüzde 80’lere ulaştığına işaret eden Güler, şunları kaydetti:

“Artık insansız kara, deniz ve uçaklardan helikopterlere, silah ve akıllı mühimmatlardan füzelere, hava savunma sistemlerinden elektronik harp sistemlerine kadar geniş bir yelpazede ihtiyaç duyulan sistemler tasarlanmakta, geliştirilmekte ve üretilmektedir. Birçok coğrafyada yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma sanayii ürünlerimizin Türk Silahlı Kuvvetlerinin birçok coğrafyadaki başarılarına katkısı net bir şekilde görülmektedir. Savunma sanayiinde ulaştığımız bu üstün seviye bizim için gurur kaynağıdır. En çağdaş teknoloji harp ve mühimmat ile donatmak, Ordumuzun bugünün ve geleceğin muharebe ortamındaki etkinliği ve caydırıcılığı, ordumuzun etkinliği ve caydırıcılığının arttırılmasıdır.”

“Yeni fırsatlar yaratacak”

Tasarımından üretimine kadar yerli ve milli imkanlarla yapılan ürünlerin önemli bir ihracat kalemi haline geldiğini kaydeden Güler, “Dünyanın dört bir yanında rağbet gören gelişmiş silah sistemlerimizin kardeş, dost ve müttefik ülkelere ihracatı ile ülke ekonomimiz güçlenirken, bir yandan da Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle uluslararası arenada kurduğumuz kapsamlı ilişki ve işbirliklerimiz çok taraflı olarak geliştirilmektedir.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından yürütülen IDEF’in savunma sanayii ekosisteminde faaliyet gösteren temsilcilerle işbirliğini güçlendirmek için önemli bir platform olduğunu anlatan Güler, “Bu anlamda IDEF 2023’ün ülkemizin savunma sanayiinde ulaştığı imkan ve kabiliyetleri tüm dünyaya tanıtacağına, paydaşlarımız ve ortaklarımızla yeni iş birliği fırsatlarının oluşmasına katkı sağlayacağına, yeni fırsatlar yaratarak ilişkilerimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu